top of page

volle maan en energieen

Updated: Jun 1

Maan-energieën


Dat de kosmische energie invloed heeft op ons is inmiddels voor velen wel duidelijk en vaak ook fysiek voelbaar. De planeten hebben ieder zo een eigen magnetisch veld en zorgen daardoor voor de verschillende energievormen .

Daarom ook is het interessant om te kijken onder welk sterrenbeeld je geboren bent. Dat heeft dus een bepaalde uitwerking.

Als we geboren worden staan de zon, maan en de planeten in een bepaalde positie. Dat is ook je geboorte impuls. De impuls waarom je hier komt en wat je komt halen/brengen.

Iedere 18 jaar 7 maanden en 9 dagen staan deze planeten etc. weer net in diezelfde 'stand'. Dan krijgen we dus a.h.w. even de kans om een kijkje te nemen/voelen van je geboorte impuls.

 Leuk om eens rond te kijken wat er zoal in andermans leven gebeurt op de leeftijd van rond 18, 37 .56 en 74 jaar.


In het dagelijks leven kunnen we gaan ervaren wat de maan-stand met ons kan doen. Hieronder zet ik wat informatie over de werking door de maan(d) heen.

Het komt van de Maya kalender.

Leuk om daarmee te spelen en te leren voelen.
WASSENDE MAAN;.......Basis en Opbouw. 

Bepaal de koers voor deze maand. lichaam en geest nemen goed op. verzamel , laad op, en voeg toe. De natuur steekt energie in opbouw. - - Lichaam; goed voor herstel en opbouw van het lichaam. Goede opname van voedingsstoffen, heelmiddelen en massage. Haren en nagels groeien nu sneller. Slecht voor wondgenezing en operaties. -- Planten; Planten zaaien voor gebruik bovengrondse delen. Gras maaien. Oogst bloemen, bladeren en vruchten voor direct gebruik. 

 

VOLLE MAAN;..............Voelen en Genieten. 

Energie en tempo zijn hoog en de gevoelens sterk. goed voor passie, rituelen en feesten. De energie in de natuur zit aan de buitenkant. - - Lichaam; Vermijd lichamelijke belasting, operaties of alcohol. Goed om het haar te knippen in het teken van de leeuw. Kans op geweld, ongelukken , slapeloosheid en geboortes. - - Planten; bloemen en geneeskrachtige kruiden oogsten. bemesten. Niet snoeien.  


AFNEMENDE MAAN;.......Voltooien en Reinigen. 

Inzichten afmaken en evalueren. Lichaam en geest reinigen goed. Verstevigend en activerend. In de natuur gaat de energie naar binnen. -- Lichaam; Goed voor reiniging, uitzweten en ontgiften, voor operaties, gezichtsbehandeling, epileren. Goed voor wondheling. Haren en nagels groeien voller en sterker. Goed voor huishoudelijk werk. - - Huis; Reinigen, schoonmaken, wassen. Bouwen en renoveren. -- Planten; Planten zaaien voor gebruik ondergrondse delen. Bemesten en snoeien. Oogst wortels, bast van bomen en vruchten om te bewaren. 


NIEUWE MAAN;..................Begin & Ontgiften. 

Alle vormen van nieuw begin; relaties, projecten, iets wat je altijd al wilde doen. De energie in de natuur en in onszelf zit nu binnen. -- Lichaam; organen reageren goed op ontgiften, goede vastendag. Het opgeven van ongezonde gewoontes is makkelijker. - Planten; (zieke)planten snoeien. Wortels, bast van bomen oogsten. , 


Zo, een heel verhaal. Maar zelf ervaren  is inspirerend en verhelderend.
Comments


bottom of page